Kağıt Atık Geri Dönüşüm

Şirketiniz veya evinizde bulunan kağıt atık maddelerini geri dönüşüm araçlarımızla alıyoruz. Hurda kağıt fiyatları almak için teklif isteyiniz.

Kağıt atık Türkiye’de %40’ın üzerinde geri dönüşüm oranına sahiptir. Geri dönüştürülebilen atıklar içerisinde en çok dönüştürülen atık türünü oluşturur. Kağıdın geri dönüşümü sayesinde sara gazı emisyonu azalır ve kağıt üretimi daha az kaynak kullanılarak gerçekleştirilir. Her 1 ton kağıtta 17 ağacın kesilmesi önlenerek doğa ve çevre korunmuş olur. 

Enerji tasarrufu sağlar

Sera gazını azaltır

Kaynakları korur

Kağıt Atık
Kağıt Atık

Kağıt atık nedir?

Atık kağıt bir geri dönüşüm hammaddesidir. Kullanım amacını tamamlayarak atlan kağıtlar, kağıt toplama ünitelerine atılır. Kağıt toplama ünitelerindeki kağıt atıklar daha sonra atık toplama konteynerine alınır ve geri dönüşüm tesislerine gönderilir. Atık kağıtlar geri dönüşüm tesislerinde işlenerek kullanılabilir kağıt haline getirilir.

Kağıt atıkların geri dönüşümü neden önemlidir?

Atık kağıtlar geri dönüşüm için en uygun atıklardır. Geri dönüşüm süreçleri çevrenin korunmasında önemli ölçüde rol oynar. Kağıt üretimi sırasında ağaç hammaddesi yerine kağıt atık hammaddesi kullanmak doğada daha az ağacın kesilmesine neden olur ve çevre kirliliğini önleyerek su, oksijen gibi doğal gereksinimlerin daha temiz elde edilmesini sağlar.Atıklarda geri dönüşüm sağlanabilmesi için kağıt atık miktarının da yeterli seviyede olması gerekir. Aynı zamanda atıkların birbirleriyle karıştırılmaması geri dönüşümün daha verimli olmasına katkıda bulunur.
Kağıt Geri Dönüşüm
Neler kağıt geri dönüşüm kutusuna atılır?

Kağıt atık geri dönüşümü nasıl yapılır?

Kullanımdan sonra kağıt atık olarak nitelendirilen ürünler kağıt atık geri dönüşüm kutularına atılır. Bu kutuların içindeki atıklar geri dönüşüm konteynerlerine dökülür. Daha sonra atıklar bu konteynerlerden alınarak geri dönüşüm işleme tesislerine verilir. Kağıt atıklar burada işlendikten sonra tekrar kullanılabilir hale getirilir. Geri dönüşüm sırasında atıkların üzerindeki mürekkep ve yapıştırıcı maddeler arındırılır. Kağıt üzerindeki mürekkepler de geri dönüşüm işlemlerinden geçerek tekrar kullanılabilir hale getirilir.Kağıt üretimi kağıdın renklerine göre farklılık gösterir. Kağıtlarda arıtma, ağartma ve renk silme işlemlerinden sonra kağıtlar yeniden üretim için hazır hale gelir. Üretime gönderilecek kağıt hamuru için oluşturulan kimyasalda %99.5 su bulunur. Malzeme makinada işleme alındıktan sonra üzerindeki su hamurdan çekilir ve tabaka haline getirilir. Takadaki su yüksek ısılı silindirler ile kurutulur ve düzleştirilir. Kağıt kullanılabilir hale getirilir.

Kağıt atık geri dönüşümünün sağladığı faydalar

Kağıt atıkların geri dönüşümü kağıt üretimindeki su kullanımını önemli ölçüde azaltır ve enerji gereksinimini yarıya indirir.Hava kirliliğine olan yararlı etkisi ve su kirliliğinin azalması kağıt atık geri dönüşüm faydaları arasındadır. Geri dönüşüm için kullanılan su miktarında 1 ton kağıt başına 30 tonluk su tasarrufu sağlar ve enerji gereksiniminde 4.000 kW’a kadar tasarruf elde edilir.Kağıt üretimi için geri dönüşüm yapıldığında enerji tüketimi %70’e kadar azalır ve 1 ton kağıt 4 varillik petrol tasarrufu sağlar.1 ton kağıt atık çöpe geri dönüşüme kazandırıldığında yılda; 12.400 m³ sera gazını önler. 12.400 m³ oksijen gazının üretilmesini sağlar.1 ton kağıt için ortalama 2 ton ağaç kesilmektedir. 2 ton ağaç yaklaşık 44-50 ağaç etmektedir. Kağıt geri dönüşümü sayesine her yıl ortalama 25 milyon ağacın kesilmesi önlenmektedir.

Geri dönüştürülebilen kağıt maddeler

Fotokopi kağıdı, defter, kitap, gazete, dergi, kese kağıdı, not kağıdı, karton koli, sigara paketi, form, katalog, mukavva ve kağıt ambalaj içeren ürünler.

Geri dönüştürülemeyen kağıt atıklar

Plastik poşet, kâğıt Havlu, mendil, karbon kağıt, kâğıt bardaklar, bantlar, yapışkanlı kağıt, kaplama kağıdı, kullanılmış temizlik kağıdı vb. gibi.

Atıkların kağıt geri dönüşümü ekonomiye katkıları

Kağıt geri dönüşümün ekonomik katkıları ülkemizde ve tüm dünyada son derece önemlidir.Geri dönüşüm ile;
  • Ağaç ve gereksiz enerji tüketimi azalır.
  • Çöp oluşumunu engellenir.
  • Kağıt atıkların tüketicilere yeniden sunulur.
  • Sektörel olarak yeni istihdam kolları yaratılır.
  • İthal ürün gereksinimini azaltır.

Kağıt atıklar nereye verilir?

Kağıt atıklar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirdiği geri dönüşüm firmaları tarafından alınır. Atıklarınızı vereceğiniz firmanın kolay ulaşılabilir olması önemlidir. Atıkların nakliye masrafları mesafeye göre değişmektedir.

Hurda Kağıt Fiyatları

Şirketinizde veya evinizde bulunan hurda kağıt atıklar tarafımızdan uygun fiyat ve hizmet kalitesiyle alınmaktadır. Bize ulaşarak kağıt atıklarınız için fiyat teklifi alabilirsiniz.

Kağıtları geri dönüşüme nasıl verebilirim?

Kağıtları 2 farklı şekilde geri dönüşüme verebilirsiniz.
    1. Kağıt geri dönüşüm firmaları
Gebze geri dönüşüm firmaları arasında Ünpak Geri Dönüşüm olarak sadece Gebze değil İstanbul ve çevre illerinin tamamı için kağıt atık toplama hizmeti vermekteyiz. Atık kağıtlarınızı biriktirdikten sonra bizi arayarak geri dönüşüme kazandırabilirsiniz.
    1. Kağıt geri dönüşüm kutuları
Atık kağıtlarınızı belediyelerin belirlediği noktalardaki kağıt geri dönüşüm kutularına atabilirsiniz. Çoğu zaman yakınlarda geri dönüşüm kutusu bulmak zor olabiliyor. Böyle bir durumda size en yakın kağıt toplama hizmeti verebilecek firmayı arayabilirsiniz. Biz Ünpak Geri Dönüşüm olarak İstanbul ve çevre illerine hızlı bir şekilde kağıt geri dönüşüm hizmeti veriyoruz. Biriken kağıtlarınızı alıyor ve geri dönüşüme kazandırıyoruz.

TEHLİKESİZ ATIK GERİ DÖNÜŞÜM

Kağıt atık Geri Dönüşüm adımları

TOPLAMA

Kağıt geri dönüşümü sürecinin ilk adımı kullanılmış kağıtların toplanmasıdır.

TAŞIMA

Toplanan atık kağıtların toplama kamyonlarına yüklenip tesislere gönderilmesidir.

AYIRMA

Önemli bir aşama olan ayırmada atık kağıtlar farklı kategorilere ayrılırlar.

HAMURLAŞTIRMA

Kağıt geri dönüşümünün bir sonraki adımı olan hamurlaştırmada, kağıtlar hamura dönüştürülür ve plastik, cam gibi kirletici maddelerden ayrılarak hamur haline getirilir.

MÜREKKEP GİDERME

Kağıdın beyazlığını ve saflığını artırmak için, parçalama ve kimyasal maddelerle temizleme gibi işlemlerin olduğu süreçtir.

YENİ KAĞIT ÜRETİMİ

Kağıt geri dönüşümü sürecinin son işlemi olan bu aşamada temizlenmiş kağıt hamuru, yeni kağıt imalatında kullanılmaya hazır hale gelir.

Bize Yazın!